Duurzaam wonen, hoe doe je dat eigenlijk? Voor een antwoord op deze vraag kun je kijken naar goede voorbeelden. Deze zijn er genoeg, ook in de gemeente Weert. Op duurzamehuizenroute.nl zijn enkele voorbeelden te vinden. Ook het voorbeeld van Hilde en John van Dael. Ze laten het hele proces zien van de realisatie van hun duurzame huis.

Duurzame huizenroute in Weert

Duurzaam wonen, hoe doe je dat eigenlijk? Voor een antwoord op deze vraag kun je kijken naar goede voorbeelden. Deze zijn er genoeg, ook in de gemeente Weert. Op www.duurzamehuizenroute.nl zijn diverse voorbeelden te vinden. Ook het voorbeeld van Hilde en John van Dael. Ze laten het hele proces zien van de realisatie van hun duurzame huis (duurzamehuizenroute.nl/woning/vrijstaande-woning-2019-stramproy).

Beschrijving woning Vloedmolenweg

Er is bewust gekozen om te investeren in houtskeletbouw (prefab en duurzaam hout) en extra isolatie van buitenwanden (minimaal 8,4 m2 K/W), dakopbouw (minimaal 11,1 m2 K/W en vloer (minimaal 6,9 m2 K/W), driedubbel glas en verwarming via WTW en voor het plaatsen van zonnepanelen. Ook bij de inrichting (keuken, vloeren, trap) is gekozen voor duurzame, lichte en herbruikbare materialen. Door te kiezen voor ondernemers uit de buurt blijven de transportafstanden kort. Toiletten worden met hemelwater gespoeld. De tuinaanplant met o.a. fruitbomen en wilgenknotbomen langs de dorperlossing geeft een verbetering van de biodiversiteit en behoudt het mooie traditionele landschap met doorkijkjes.

Meer weten?

Op de site www.duurzamehuizenroute.nl kunt u informatie vinden over de huizen, foto’s bekijken en in contact komen met de bewoners. Zij zijn de ervaringsdeskundigen en kunnen u informeren over voor- en nadelen van hun keuzes. Heeft u zelf ook een duurzame woning? Deel uw ervaringen dan ook en meld u aan bij de duurzamehuizenroute!

Duurzaam huis in aanbouw foto 1 Duurzaam huis in aanbouw foto 2