Tijd voor Challenge 2: #beatbuienradar. Je stapt vrolijk op de fiets naar een afspraak. Volgens de weerapp blijft het voorlopig droog. Helaas, 15 minuten later kom je als een verzopen kat aan op je afspraak. Herkenbaar? Voortaan droog aankomen op afspraken? Leer het weer voorspellen door middel van de wolken.

Challenge 2

#WeerterIVNNatuurChallenge

BEAT BUIEN RADAR

Je stapt vrolijk op de fiets naar een afspraak. Volgens de weerapp blijft het voorlopig droog. Helaas, 15 minuten later kom je als een verzopen kat aan op je afspraak. Herkenbaar?

Voortaan droog aankomen op afspraken? Leer het weer voorspellen door middel van de wolken. Luister naar de IVN podcast en ontpop je tot de nieuwe Helga van Leur. Daag jezelf uit en voorspel deze week zelf het weer door omhoog te kijken, in plaats van omlaag op je telefoon. Kijk aandachtig naar de wolken, voor en tijdens een ommetje. Wat vertellen ze jou? Moet je een regenjas aan of blijft het droog?

Ad Havermans, vrijwilliger bij het IVN in Weert, deed de challenge en maakte prachtige beelden en zelfs een leuke strip! 

Strip 2

Strip 2

Strip 3

 

Wat doet het met je? Inspiratie?

Alleen al naar de natuur kijken helpt je om gezonder te zijn. Kijken naar natuur stimuleert je parasympatisch zenuwstelsel, en dus de innerlijke rust. Bloeddruk en hartritme gaan omlaag, de hartvariabiliteit omhoog.

Kijk de Beatbuienradar vlog

https://youtu.be/aRun5qegEPE

We zijn super nieuwsgierig naar jouw avonturen, vondsten en belevenissen. Deel je ze met ons? Gebruik dan de #WeerterIVNnatuurchallenge. 

Volg Heerlijk Weert op Facebook Heerlijk Weert en Instagram Heerlijk Weert voor meer inspiratie en neen zeker ook een kijkje op de facebook pagina onze stads ecoloog Renata Bruinsma.

Ook op de website van IVN Natuureducatie en op facebook IVN Natuur Educatie vind je meer leuke challenges en ook andere boeiende informatie en weetjes. 

Waarom deze Challenge en waarom nu?

In de wintermaanden zijn we geneigd om vaker naar binnen te gaan, een spel te spelen of lekker met een dekentje op de bank voor de tv te kruipen. Heel gezellig en ook goed om letterlijk en figuurlijk aandacht te hebben voor ‘binnen’, maar het is ook belangrijk om voldoende naar buiten te blijven gaan. Zeker in deze coronacrisis – waarin we al veel tijd aan huis gekluisterd zijn - kunnen we wel wat ideeën gebruiken om naar buiten te gaan. Onderzoek toont aan dat als je 120 minuten per week in de natuur bent, dat ontzettend veel gezondheidsvoordelen biedt. Het is goed voor je creativiteit, ontspanning, fysieke fitheid, concentratie en stemming!

Blijf gezond

Doe de challenges natuurlijk #coronaproof, houd voldoende afstand van anderen... en houd je aan de RIVM richtlijnen. #staysafe #blijfgezond #zorgvoorelkaar 

Challenge 2 - het wolkendek