Helaas is momenteel de horeca gesloten. Wil je toch even je huis uit en buiten de deur eten? Doe de #winterspice winterpicknick Challenge en proef het seizoen! Maak wat lekkere wintergerechten, vul een thermosfles met soep of thee en kleed je warm aan. Zoek een bankje of neem een kleed mee en wat dekentjes. Uiteraard volgens de Corona-regels. Je kan natuurlijk ook wat lekkers afhalen/bestellen bij de lokale horeca, om hen te steunen, en dit lekker buiten opeten. Challenge 7 here she is!

Challenge 7

#WeerterIVNNatuurChallenge

#WINTERSPICE

Helaas is momenteel de horeca gesloten. Wil je toch even je huis uit en buiten de deur eten? Doe de #winterspice winterpicknick Challenge en proef het seizoen! Maak wat lekkere wintergerechten, vul een thermosfles met soep of thee en kleed je warm aan. Zoek een bankje of neem een kleed mee en wat dekentjes. Uiteraard volgens de Corona-regels. Je kan natuurlijk ook wat lekkers afhalen/bestellen bij de lokale horeca, om hen te steunen, en dit lekker buiten opeten.

Wat doet het met je?

Maak je gerechten met echte winterkruiden zoals kaneel, gember en kurkuma. Deze kruiden zijn hartstikke gezond voor je. Er zijn een aantal kruiden die de Nederlandse winters goed doorkomen. Deze zogenaamde harde kruiden zijn kruiden die er houtachtig uitzien en stugge blaadjes of naalden hebben. Rozemarijn, tijm, laurier en salie zijn kruiden die je ook in de winter kan oogsten.

Om nog meer het winter gevoel op te roepen kan je gebruik maken van kruiden die je van binnen verwarmen. Anijszaad, cayennepeper, kaneel en gember zijn heerlijke kruiden voor in een winters gerecht.

Daarnaast is een picknick in de frisse lucht, met heerlijke warme gerechten en drankjes ook een echt ontspan momentje.

Kijk de Winterspice vlog:

https://youtu.be/pd7b6YPxiL0

 

We zijn super nieuwsgierig naar jouw avonturen, vondsten en belevenissen. Deel je ze met ons? Gebruik dan #WeerterIVNnatuurchallenge 

 

Volg Heerlijk Weert op Facebook  en Instagram voor meer inspiratie en neen zeker ook een kijkje op de facebook pagina van onze stads ecoloog Renata Bruinsma.

Ook op de website van IVN Natuureducatie en op facebook IVN Natuur Educatie vind je meer leuke challenges en ook andere boeiende informatie en weetjes. 

Waarom deze Challenge en waarom nu?

In de wintermaanden zijn we geneigd om vaker naar binnen te gaan, een spel te spelen of lekker met een dekentje op de bank voor de tv te kruipen. Heel gezellig en ook goed om letterlijk en figuurlijk aandacht te hebben voor ‘binnen’, maar het is ook belangrijk om voldoende naar buiten te blijven gaan. Zeker in deze coronacrisis – waarin we al veel tijd aan huis gekluisterd zijn - kunnen we wel wat ideeën gebruiken om naar buiten te gaan. Onderzoek toont aan dat als je 120 minuten per week in de natuur bent, dat ontzettend veel gezondheidsvoordelen biedt. Het is goed voor je creativiteit, ontspanning, fysieke fitheid, concentratie en stemming!

Blijf gezond

Doe de challenges natuurlijk #coronaproof, houd voldoende afstand van anderen... en houd je aan de RIVM richtlijnen. #staysafe #blijfgezond #zorgvoorelkaar