Dit is de laatste uitdaging van de #WeerterIVNNatuurChallenge: #sharingiscaring, ofwel deel jou persoonlijke natuurervaring met iemand anders. Neem een collega, een goede vriend of een familielid mee naar jouw mooiste plekje in de natuur. Vertel waarom de natuur zo belangrijk voor je is. Wat betekent de natuur voor jou? Challenge 9: Sharing is Caring!

Challenge 9

#WeerterIVNNatuurChallenge

#SHARINGISCARING

Dit is de laatste uitdaging van de #WeerterIVNNatuurChallenge: #sharingiscaring, ofwel deel jou persoonlijke natuurervaring met iemand anders. Neem een collega, een goede vriend of een familielid mee naar jouw mooiste plekje in de natuur. Vertel waarom de natuur zo belangrijk voor je is. Wat betekent de natuur voor jou? Je kan deze ervaring op ook opnemen door een video te maken waarin je jouw mooiste natuur plekje laat zien. Deel jouw video op social media of stuur hem rechtstreeks naar je collega, een goede vriend, of je oma die niet naar buiten kan. Stuur hen een groene groet!

Met deze Challenge brengen we samen een ode aan de natuur, want de natuur is prachtig, bijzonder en belangrijk. Heel veel plezier tijdens de laatste Challenge! En ga vooral door met naar buiten gaan, zeker in deze moeilijke tijd.

Vlogtips van IVN #2uurnatuur vlogger Youri Jongkoen:

  • Vertel je ergens over? Laat het dan ook zien! Zo neem je de kijker echt mee in waar jij over vlogt. Vertel je bijvoorbeeld over een mooi uitzicht, breng dit dan in beeld dan kan iedereen meegenieten!
  • Let op tegenlicht en wind. Als je vol tegen de zon in filmt ben je zelf vaak heel donker. Staat er heeeeel veel wind dan ben je zelf niet meer te verstaan.
  • Film je met je mobiel? Houd je mobiel dan liggend en niet rechtop. Dan komt je video namelijk veel beter tot zijn recht op veel social media platforms.

Wat doet het met je?

Natuur werkt verbindend. Natuur richt je gedachten op intrinsieke thema’s als vriendschap, familie, maar ook op wat jij betekent voor anderen. Weg van extrinsieke gedachten zoals succes en geld, op naar wat er écht belangrijk is in het leven.

Kijk de Sharingiscaring vlog

https://youtu.be/B0n2uMpO4ho

 

We zijn super nieuwsgierig naar jouw avonturen, vondsten en belevenissen. Deel je ze met ons? Gebruik dan #WeerterIVNnatuurchallenge 

 

Volg Heerlijk Weert op Facebook  en Instagram voor meer inspiratie en neen zeker ook een kijkje op de facebook pagina van onze stads ecoloog Renata Bruinsma.

Ook op de website van IVN Natuureducatie en op facebook IVN Natuur Educatie vind je meer leuke challenges en ook andere boeiende informatie en weetjes. 

Waarom deze Challenge en waarom nu?

In de wintermaanden zijn we geneigd om vaker naar binnen te gaan, een spel te spelen of lekker met een dekentje op de bank voor de tv te kruipen. Heel gezellig en ook goed om letterlijk en figuurlijk aandacht te hebben voor ‘binnen’, maar het is ook belangrijk om voldoende naar buiten te blijven gaan. Zeker in deze coronacrisis – waarin we al veel tijd aan huis gekluisterd zijn - kunnen we wel wat ideeën gebruiken om naar buiten te gaan. Onderzoek toont aan dat als je 120 minuten per week in de natuur bent, dat ontzettend veel gezondheidsvoordelen biedt. Het is goed voor je creativiteit, ontspanning, fysieke fitheid, concentratie en stemming!

Blijf gezond

Doe de challenges natuurlijk #coronaproof, houd voldoende afstand van anderen... en houd je aan de RIVM richtlijnen. #staysafe #blijfgezond #zorgvoorelkaar 

Challenge 9