Draag zélf bij aan een Heerlijk Weert! Hieronder vind je informatie over elektrisch opladen, een actie uit het thema ‘Energie’. Bekijk ook de andere informatie, ideeën en tips voor een groenere en duurzamere leefomgeving!

Elektrisch opladen

Het aanbrengen van een laadvoorziening voor de fiets of auto kan grote voordelen hebben voor je energieverbruik: privé laadpalen werken efficiënter en zijn ook nog eens beter voor de portemonnee. Doordat de laadpaal aan huis met meer efficiëntie werkt, kan de auto sneller worden opgeladen, wat ideaal is als je grote afstanden moet afleggen. Daarnaast moet je voor een openbare laadpaal een abonnement afsluiten, waarbij de leverancier een veel hoger tarief vraagt dan je eigen energierekening. Daardoor kan de investering van een elektrische laadpaal aan huis zichzelf goed terugverdienen. Ook ben je altijd verzekerd van een plekje aan de laadpaal op je eigen oprit. Als laatst ben je verzekerd van 100% fossiel vrij opladen en rijden als je kiest voor groene stroom.

Houd rekening met...

  • Het installeren van een laadvoorziening vergt een deskundige installateur.
  • Een laadpaal heeft een zwaardere elektriciteitsvoorziening nodig dan een lamp, neem dit meteen mee bij het ontwerp van de meterkast.
  • De laadpalen komen er in verschillende vormen: de kosten kunnen dan ook afgestemd worden op je budget.
  • Het is handig om de laadpaal aan te passen op het laadvermogen van je auto, maar het hoeft niet. Als je auto snel laadt, is het beter om een snel ladende laadpaal te nemen, maar de auto kan ook opgeladen worden met een langzamer ladende laadpaal.
  • Denk ook over een laadvoorziening als je nog geen elektrische auto of fiets in bezit hebt, een geschikte plek vinden voor de voorziening die in de toekomst gebruikt kan worden, kun je nu al meenemen als je bezig bent met het ontwerpen van je huis.

Deze maatregel draagt bij aan…

Duurzaam bouwen

Energie(transitie)

 

Subsidie- en financieringsmogelijkheden

 

Terug naar overzicht maatregelen
Elektrische laadpaal bij de gemeente Weert.