Sfeerbeeld.
Logo HeerlijkWeert.

Evenementen

Wat is er in Weert te doen op het gebied van duurzaamheid en biodiversiteit. Lezingen, evenementen en andere activiteiten treft u hier aan.

Treures op Wilhelminasingel

Onthulling klimaatboom in stadhuis Weert

De eerste nationale klimaatdag vindt 24 oktober plaats. De gemeente Weert besteedt aan deze belangrijke dag aandacht samen met stichting Groen Weert en Weerterlandhout. Gezamenlijk onthullen zij de ‘Klimaatboom’ in het stadhuis.

Lees verder...
Voorbeeld ontwerp Tuiny Forest

Tuiny Forest workshop donderdag 24 oktober

Op donderdag 24 oktober verzorgen IVN Natuur en Milieu Educatie en de Gemeente Weert een Workshop Workshop Tuiny Forest ontwerpen voor mensen met een grondgebonden tuin.

Lees verder...
Vraag nu een warmtescan aan!!!

Vraag warmtescan aan bij het Energieloket

Tijdens Oktober Woonmaand kunnen de inwoners van de gemeente Weert een gratis warmtescan aanvragen bij het Energieloket, gehuisvest in de Buurtwinkel van Wonen Limburg aan de Wilhelminasingel 175a in Weert. Op donderdag 17 oktober is het Ener-gieloket geopend tussen 16.00 en 18.00 uur.

Lees verder...
Logo Heerlijk Weert.

Werk mee aan een Tiny Forest in Weert

Wil je ook een groene oase om de hoek? Een plek waar bomen groeien, insecten zoemen en een egel schuilt. Waar je kan bijkletsen met de buren of bramen plukt om muffins te bakken. Zie je het voor je? Gemeente Weert en IVN Natuureducatie slaan de handen ineen om de komende drie jaar in Weert vijf Tiny Forests te realiseren

Lees verder...
Logo Heerlijk Weert.

Levende tuinen en Tuiny Forest

Maak van je tuin een Levende tuin! IVN Limburg organiseert op maandagavond 9 september van 18.30 uur tot 20.30 uur een workshop bij het Natuur en Milieucentrum De IJzeren Man.

Lees verder...