In Weert wordt steeds meer energie duurzaam (op een schone manier) opgewekt. Als gemeente vinden we het fijn als dat ‘coöperatief’ gebeurt. Dat betekent dat inwoners en bedrijven in Weert kunnen investeren in de energie-installaties en dus ook profiteren van de opbrengst. WeertEnergie is de eerste energiecoöperatie in Weert. Van burgers, voor burgers!

Groene energie: meedoen met lokale initiatieven

WeertEnergie is een burgerinitiatief van inwoners van Weert. Het is een coöperatie waar alle inwoners, bedrijven en organisaties van Weert lid van kunnen worden.

WeertEnergie heeft als eerste doel zelf lokaal groene stroom op te wekken en te leveren tegen betaalbare prijzen, zodat iedereen kan profiteren van de lokale energietransitie. Daarnaast wil ze inwoners ondersteunen bij het nemen van maatregelen om in hun woonomgeving energie te besparen. De opbrengsten uit diverse projecten worden besteed aan duurzame projecten in de gemeente.

WeertEnergie wil een eigen, duurzame en betaalbare energieleverancier worden voor Weert en omstreken waarbij de economische samenhang van de regio niet uit het oog wordt verloren. WeertEnergie vierde in 2018 haar vijfjarig jubileum en heeft momenteel zo’n 250 leden.

WeertEnergie heeft een betrouwbaar en onafhankelijk bestuur. Het bestuur bestaat uit: Peter Gloudi (voorzitter), Karin Nijs (secretaris) en Jan Scholts (penningmeester). Toezicht wordt gehouden door de Coöperatieraad. In deze raad zitten Menno van den Donker, Gé Moonen en Will Kamminga.

WeertEnergie houdt voor haar leden regelmatig kennissessies over belangrijke actuele energievraagstukken, zoals gasloos wonen, aanschaf van zonnepanelen, biomassa, etc.

WeertEnergie werkt samen met andere regionale en nationale coöperaties, lokale en regionale overheidsorganen, Natuur en Milieufederatie en lokale, maatschappelijke organisaties. Door deze samenwerking kan ze ook lokaal opgewekte groene stroom leveren tegen aantrekkelijke prijzen. Kijk daarvoor op www.samenom.nl en vergelijk de tarieven van de groenste energieleverancier van Nederland (voor het derde jaar op rij, Bron: Consumentenbond).

De energie levert WeertEnergie aan Om | nieuwe energie. Dat is een collectief, bestaande uit tientallen lokale energiecoöperaties, waaronder WeertEnergie. Onder de naam WeertEnergie | om kan iedereen duurzaamopgewekte lokale stroom uit Weert geleverd krijgen. Stap met een gerust hart over op 100% opgewekte groene stroom bij jou uit de buurt. Kies voor WeertEnergie | om

 Logo Weert Energie  OM

Logo van Weert Energie. Foto van een stopcontact.