Geniet je ook zo van de live beelden van de slechtvalken op de St. Martinustoren? De drie jongen zijn inmiddels flink gegroeid en zullen binnenkort uitvliegen. Half mei zijn ze geringd door Theo Hermans. In dit filmpje laat hij zien hoe dat in zijn werk gegaan is.

Het ringen van de slechtvalken

Geniet je ook zo van de live beelden van de slechtvalken op de St. Martinustoren? De drie jongen zijn inmiddels flink gegroeid en zullen binnenkort uitvliegen. Half mei zijn ze geringd door Theo Hermans. Dat heeft als doel de slechtvalken een identiteit te geven en ze te kunnen volgen. Jullie hadden veel vragen over het ringen. In dit filmpje geeft Ad Verhees, met hulp van ringer Theo, antwoord... op jullie vragen.

Het filmpje is te vinden op het facebookkanaal van Heerlijk Weert:

https://www.facebook.com/HeerlijkWeert/videos/259310552000390/

Ad monitorde de slechtvalken jarenlang. Ad wil hierbij de gelegenheid benutten om een paar mensen te bedanken die de slechtvalken op de St. Martinustoren mogelijk maakten: de Deken van Weert, het bestuur van het Martinusmonument, de slechtvalk werkgroep en de gemeente: BEDANKT!

Psssst! Hou onze kanalen in de gaten, want héél binnenkort gaan we de namen van de drie jonge slechtvalken bekendmaken!!

En wil je ze nog heel graag proberen te spotten: www.heerlijkweert.nl/webcam

 3 jonge slechtvalken

Ringen van slechtvalken

Slechtvalk geboren op de St Martinuskerk