WeertEnergie geeft de mogelijkheid om te investeren in 100% groene en 100% lokale energie tegen een aantrekkelijk rendement.

Investeer in groene energie bij WeertEnergie

WeertEnergie is een corporatieve energievereniging die de bouw van een zonnepark en windpark in Weert realiseert. Om over voldoende eigen vermogen te kunnen beschikken geeft WeertEnergie certificaten uit, waarmee u mede-eigenaar wordt van de groene energieprojecten van WeertEnergie. U investeert daarmee in 100% lokale en 100% groene energie.

WeertEnergie stelt: "Je spaargeld verdient beter met energie uit Weert!

Meeprofiteren

WeertEnergie wil zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Weert laten meeprofiteren van de verkoop van certificaten met een verwacht rendement van 4-5%. De Provincie Limburg en de Gemeente Weert hebben beiden ingestemd met de aanleg van het zonne- en het windpark.De ontwikkeling en exploitatie van het zonnepark met opslagbatterij gebeurt volledig in eigen beheer. Hierdoor zijn de kosten beheersbaar en vloeien alle revenuen terug naar de coöperatie WeertEnergie. Voor het realiseren van het Windpark Weert heeft WeertEnergie samen met Eneco Wind b.v. een nieuwe coöperatie opgezet: Nieuwe Energie Weert (N.E.W.). N.E.W. zal toekomstige energieprojecten mede financieren. Zo stroomt meer dan 50% van de opbrengst terug naar de lokale economie. Daarnaast is speciaal voor de omwonenden een Omgevingsfonds opgericht. Met dat geld kunnen zij buurtprojecten uitvoeren.

Meer informatie is te vinden op de site van WeertEnergie https://www.weertenergie.nl/investeer-in-energie

Infoavonden over dit initiatief:

19 november 19.30 uur Theater de Huiskamer

26 november 19.30 uur Beej-Bertje Laar

2 december 19.30 uur Bibliocenter Weert

4 december 19.30 uur Oda School, locatie Annendaal

 

logo WeertEnergie