Levende tuinen en Tuiny Forest

Een levende tuin maak je zelf

Wil je ook graag een tuin met meer groen, kleur en leven? En heb je weinig tot geen groene vingers, maar wil je die wel krijgen? Kom dan naar de workshop levende tuinen en tuiny forest van IVN Limburg en gemeente Weert. Tijdens deze mini-cursus leer je hoe je een fijne plek voor bijen, vogels en insecten creëert en dus bijdraagt aan de biodiversiteit. Je gaat naar huis met concrete tips en materialen die je helpen om de eerste stappen te zetten naar een levende tuin! Dus tegels eruit, groen erin!

 In twee uur tijd krijg je van een ervaren groendeskundige inspiratie, tips en voorbeelden om jouw tuin aantrekkelijker te maken. Voor jezelf, voor insecten, vogels en andere dieren. In de workshop komt Tuiny forest ruim aan bod: een microbos in eigen voor- of achtertuin van zes m². Met een compleet pakket is een Tuiny Forest zo aangelegd en breng je direct verkoeling in je tuin. Goed om te weten met deze warme zomers.

Goed om te weten: op dit moment ontwikkelt de gemeente Weert, samen met IVN Limburg campagne Tuiny Forest die later dit jaar van start gaat.. Meer informatie hierover volgt via de informatie kanalen van de gemeente.

Praktische informatie

Wanneer? Maandagavond 9 september van 18.30 uur tot 20.30 uur.
Aanmelden verplicht via: https://www.ivn.nl/provincie/limburg/aanmeldformulier-levende-tuinen-en-tuiny-forest. Er is plek voor 20 deelnemers, deelname op volgorde van binnenkomst. Je ontvangt maandagmiddag 9 september een bevestiging.
Locatie: Natuur en Milieucentrum De IJzeren Man Geurtsvenweg 4, 6006 SN Weert
Parkeren: Er is ruime parkeergelegenheid bij het bezoekerscentrum
Prijs: Gratis, deze mini-cursus wordt aangeboden door IVN Limburg en Gemeente Weert
Extra info: Meer informatie over Tuiny Forest is te vinden op www.ivn.nl/tuinyforest.

Ga terug naar: