Een leuke tip van Margot, tekstschrijfster achter Tijd voor Biodiversiteit! Herken de diversiteit! Met een handige app!

NATUURLIJK TUINIEREN Herken de biodiversiteit app

Herken je dat? Je loopt ergens en vangt de heerlijke geur op van een bloem. Vage herinneringen komen boven… een tuin, een gieter, een tuinpad… Heerlijk hoe geur je zo snel door de tijd kan laten reizen. Jeugdsentiment?

In ieder geval wil ik dan heel graag weten welke bloem dat is. Soms weet ik het, bijvoorbeeld een prachtige kamille plant of geurende seringenstruik. Maar vaker heb ik geen idee. Terwijl ik de bloem of struik dan bijvoorbeeld graag ook in mijn tuin zou willen zetten.

Gelukkig zijn er tegenwoordig hele handige oplossingen: apps die een boom, plant, bloem of dier kunnen herkennen. Zoals ObsIdentify, PlantSnap en Hortus. De eerste heb ik zojuist op mijn telefoon gedownload – erg leuk, ook als ik met de kinderen wandel. Nog even ontdekken hoe goed het werkt, maar ik steek er zeker wat van op!

Want ik wil graag een levendige tuin, waar veel in gebeurt. En dat begint vooral bij diversiteit. Als je veel verschillende bloemen, planten en bomen de ruimte geeft, komen daar ook veel verschillende insecten en vogels op af.