Volgde jij de afgelopen maanden het slechtvalkenpaartje op de St. Martinustoren in Weert? Via de webcam konden we live zien hoe het paartje broedde, hoe eind april de eieren uitkwamen en hoe de drie jonge slechtvalken werden gevoed en vliegles kregen. Maar hoe gaan ze heten? Stadsecoloog Renata Bruinsma maakt het bekend!

Slechtvalken krijgen een naam

Volgde jij de afgelopen maanden het slechtvalkenpaartje op de St. Martinustoren in Weert? Via de webcam konden we live zien hoe het paartje broedde, hoe eind april de eieren uitkwamen en hoe de drie jonge slechtvalken werden gevoed en vliegles kregen. Binnenkort hebben ze alles geleerd om op eigen benen… ehh vleugels te staan en vliegen ze de wijde wereld in. Maar hoe gaan ze heten? Dat is de grote vraag. Stadsecoloog Renata Bruinsma heeft alle inzendingen verzameld en trekt in onderstaand filmpje de drie namen. Sppppannend….

Voor het filmpje, klik hieronder:

https://www.facebook.com/HeerlijkWeert/videos/185607132862471/

 

 

 

PUCK, BALTHASAR EN TIES

De jonge slechtvalken hebben hun namen gekregen: Puck, Balthasar en Ties. Leuk hè! De namen werden willekeurig getrokken uit meer dan dertig inzendingen. En wat kregen we veel goede ideeën binnen! Echte Weerter namen kwamen voorbij, maar ook namen die verwijzen naar de St. Martinustoren. Heel erg bedankt daarvoor!

Nu kunnen we ze met een gerust hart de wijde wereld in laten vliegen. Het avontuur tegemoet! Volgend seizoen zien we het slechtvalkenpaartje hoogstwaarschijnlijk weer terug op de St. Martinustoren. Dan gaan we ze weer volgen via de webcam en…. hopen we op nieuwe jongen…! Bedankt voor het kijken!

 

 

Slechtvalk (foto dierenbescherming)