Het zonnepark met buurtbatterij op Altweerterheide werd op vrijdag 31 mei 2019 feestelijk geopend door de wethouders Geert Gabriëls en Wendy van Eijk. Een coöperatief zonnepark dat als voorbeeld dient voor andere burgerinitiatieven in Nederland. Het is het eerste zonnepark in Limburg met een batterijopslag, waardoor er ook stroom geleverd kan worden als de zon niet schijnt.

WeertEnergie realiseert eerste coöperatieve zonneweide in Limburg, met coöperatieve buurtbatterij

Het Zonnepark met buurtbatterij op Altweerterheide werd op vrijdag 31 mei feestelijk geopend door de wethouders Geert Gabriëls en Wendy van Eijk. Een coöperatief zonnepark dat als voorbeeld dient voor andere burgerinitiatieven in Nederland. Het is het eerste zonnepark in Limburg met een batterijopslag, waardoor er ook stroom geleverd kan worden als de zon niet schijnt.

Samen met de inwoners van Weert, overheden en bedrijven is het gelukt om het Zonnepark met buurtbatterij op Altweerterheide te realiseren. “Na jaren van voorbereidingen, staat het park er nu echt. Geweldig om te zien hoe tweehonderdvijftig leden woorden hebben omgezet in daden en we met het zonnepark concreet een bijdrage leveren aan de energietransitie van Weert,” vertelt Peter Gloudi, voorzitter van WeertEnergie.

Het park bestaat uit 4000 zonnepanelen op de grond én 2500 op de daken van de daarnaast gelegen kippenschuren. Het levert 1,2 MkWh op, waarmee heel Altweerterheide kan worden voorzien van stroom (vierhonderd huishoudens). Het zonnepark Altweerterheide ligt aan de Bocholterweg 83-87 in Altweerterheide.

In de landelijke pers

Op landelijke tv De landelijke tv-zender RTLZ zond op donderdag 26 september 2019 een herhaling uit van het programma Next Level met daarin aandacht voor het zonnepark Altweerterheide. Aan het woord kwamen Bert ten Haaf en Ruud van de Voort (Soltronergy) en penningmeester Jan Scholts van WeertEnergie. Kijk hier de uitzending terug.

Hierboven wordt een Youtube-video getoond. U kunt deze video ook via de website van Youtube bekijken.

Zonneweide Altweerteheide Opening zonneweide Altweerteheide