Werk mee aan een Tiny Forest in Weert

Uitnodiging informatiebijeenkomst maandagavond 7 oktober a.s.

Tijd: 19.00 tot 20.00 uur
Locatie: IKC Leuken, Middelstestraat 77-79, 6004 BL Weert

Wil je ook een groene oase om de hoek? Een plek waar bomen groeien, insecten zoemen en een egel schuilt. Waar je kan bijkletsen met de buren of bramen plukt om muffins te bakken. Zie je het voor je? Gemeente Weert en IVN Natuureducatie slaan de handen ineen om de komende drie jaar in Weert vijf Tiny Forests te realiseren.

Wat is een Tiny Forest?

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Een minibos in je buurt zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. Meer informatie vind je op www.ivn.nl/tinyforest.

Een Tiny Forest in jouw buurt?

De gemeente Weert is een van de partnergemeenten. In november 2019 starten we in de wijk Leuken met de aanleg van een minibos. Maar wij kunnen dat niet alleen! Hier is het enthousiasme uit de buurt voor nodig. Het bos wordt immers van en voor de buurt en de naburige school.

Informatiebijeenkomst & programma

Wil je meer informatie over een Tiny Forest? Of vind je het leuk om samen met andere mensen helpen om het Tiny Forest te realiseren in de wijk Leuken?

Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 7 oktober van 19.00– 20.00 in IKC Leuken. Je wordt welkom geheten door het kernteam. Vervolgens krijg je meer informatie over het project. Er is alle ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over de manier waarop jij kan bijdragen! En kom zeker niet alleen. Om een Tiny Forest te realiseren is het belangrijk dat de buurt betrokken is, dus ook buurtplatforms, scholen, lokale verenigingen, iedereen is welkom om een bijdrage te leveren. Veel handen maken immers licht werk!

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Thea Jetten van IVN Limburg, telefoonnummer 06 - 28 59 17 07.

Aanmelden

Voor de informatiebijeenkomst kun je je tot zondag 6 oktober aanmelden via het online inschrijfformulier.

Tot maandagavond 7 oktober.                                       

 

Ga terug naar: