ZZZoem! Film bloembommen gooien in Weert

Op initiatief van Humankindnl wordt een recordpoging ‘bloembommen’ gehouden. Door heel Nederland worden 100.000 bloembommen gemaakt en verspreid. Twee weken geleden startte de landelijke recordpoging hier in Weert. Kinderdagverblijf Waterwereld, peuteropvang Dolfijn en BSO Waterval gooiden samen met wethouder Geert Gabriëls maar liefst 5108 bloembommen. Morgen worden de laatste bloembommen gegooid en weten we of de recordpoging geslaagd is.

Bloembommen zijn ballen gemaakt van tuinaarde en speciale klei, waarin bloemenzaadjes zijn verwerkt. In het voorjaar van 2020 zorgen deze voor een explosie van bloemen en dus heel veel voedsel voor de wilde bij. Er werd een mooie film van gemaakt, deze is via Facebook te bekijken.

Over Nederland Zoemt en initiatiefnemer Humankind

De recordpoging is een initiatief van Humankind, de grootste niet-commerciële organisatie in kinderopvang en –ontwikkeling. Het is de afsluiting van het project ZZZoem!. Dit project is in juni gestart om de wilde bij te redden en is een samenwerking met Nederland Zoemt.

Nederland Zoemt is een project van LandschappenNL, Natuur & Milieu, IVN Natuureducatie en Naturalis, met als doel het structureel vergroten van voedselaanbod en nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland. Zie ook www.ivn.nl/nederland-zoemt.

Ga terug naar: