Ben je energiek en nieuwsgierig? Iemand die energie bespaart en het leuk vindt om zijn ervaringen met anderen te delen? Dan zijn wij opzoek naar jou! WeertEnergie zoekt EnergieVerkenners (m/v), die zich als vrijwilliger willen inzetten om inwoners van de gemeente Weert te helpen bij het energiezuinig maken van hun woning. Als EnergieVerkenner ga je aan de slag voor het project Warm Wonen in Weert.

Combineer Energie met verkennen: Energieverkenners gezocht

WeertEnergie zoekt EnergieVerkenners (m/v),

 Ben je energiek en nieuwsgierig? Iemand die energie bespaart en het leuk vindt om zijn ervaringen met anderen te delen? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Energieverkenners willen zich als vrijwilliger willen inzetten om inwoners van de gemeente Weert te helpen bij het energiezuinig maken van hun woning. Als EnergieVerkenner ga je aan de slag voor het project Warm Wonen in Weert.

Warm Wonen in Weert

Warm Wonen in Weert is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Weert, de energiecoöperatie WeertEnergie en de woningbouwcorporatie Wonen Limburg. Het project Warm Wonen in Weert voert al meer dan twee jaar werkzaamheden uit op het gebied van energiebesparing. Het gaat nu een nieuwe fase in, waarbij de energiecoaches van Wonen Limburg en de EnergieVerkenners van WeertEnergie binnen de gemeente samen gaan optrekken. Voor huurders en particulieren in de verschillende wijken wordt het steeds belangrijker om de handen in een te slaan om minder energie te gebruiken en zelf duurzame energie op te wekken. Als EnergieVerkenner vervul je hier een voortrekkersrol in.

Wat ga je doen?

Je houdt gesprekken met particuliere huiseigenaren bij hen thuis. Je vult samen met de bewoners een checklijst in. Je geeft tips over het besparen van energie. Per toerbeurt beantwoord je vragen op het gebied van energieverbruik tijdens de openingstijden van het Energieloket. Verder kan het incidenteel voorkomen dat we je hulp inschakelen bij een evenement op een avond of in het weekend. Uiteraard in overleg.

Wat krijg je van ons?

Wij zorgen voor een gratis opleiding (met erkend certificaat) en verschillende collega’s helpen je graag bij het vergroten van je vaardigheden en kennis. Ook krijg je een vrijwilligers- en kilometervergoeding.EnergieVerkenner iets voor jou?

Kijk voor meer informatie op www.weertenergie.nl/nieuws/vacatures.html.

WeertEnergie

WeertEnergie is een coöperatie, die in juli 2013 is opgericht vanuit een burgerinitiatief en heeft geen winstoogmerk. Naast het opwekken en leveren van 100% groene stroom uit je eigen buurt, is het besparen van energie een belangrijk onderdeel van de coöperatie.

 

Familie in dakraam, tussen de zonnepanelen.