Draag zélf bij aan een Heerlijk Weert! Hieronder vind je informatie over het gebruik van energiezuinige apparaten, een actie uit het thema ‘Energie’. Bekijk ook de andere informatie, ideeën en tips voor een groenere en duurzamere leefomgeving!

Gebruik energiezuinige huishoudelijke apparaten (vanaf A+)

Oude apparaten in huis kunnen veel energie verbruiken, ook als ze uit of op ‘stand-by’ staan. Het energielabel van het apparaat geeft aan hoe zuinig het apparaat is, waarbij label ‘A’ (ook vermeld als: A+, A++ of A+++) het meest energiezuinig is en ‘G’ het minst energiezuinig. Let op: er zijn ook nieuwe indelingen voor het energielabel waarbij de ++ zijn vervallen en wordt gewerkt met labels van A tot en met G. 

Meestal is de beste optie voor het milieu om apparaten zo lang mogelijk te blijven gebruiken en te repareren als ze kapot zijn. Maar oude koelkasten, vriezers of wasdrogers die een laag energielabel hebben kunnen dan het beste vervangen worden. Nieuwe huishoudelijke apparaten (met een A-label) verbruiken namelijk veel minder energie en zijn daardoor niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de energierekening. 

Deze maatregel draagt bij aan…

Energie(transitie)

Handige websites