Logo HeerlijkWeert.

Duurzame energie

De gemeente Weert heeft de ambitie om in 2040 'energieneutraal' te zijn. Dit is alleen alleen realistisch als we (naast besparing) fors inzetten op (grootschalige) opwekking van energie. Door de toename van elektrisch vervoer en het gebruik van elektriciteit voor bijv. warmtepompen, stijgt de elektriciteitsvraag naar verwachting flink. In Weert zijn er al enkele initiatieven gericht op de aanleg van een windpark en verschillende zonnevelden. Kijk ook op Duurzaam wonen.

Warmtescan woning.
logo WeertEnergie

Investeer in groene energie bij WeertEnergie

WeertEnergie geeft de mogelijkheid om te investeren in 100% groene en 100% lokale energie tegen een aantrekkelijk rendement.

Lees verder...
Zonneweide Altweerteheide

WeertEnergie realiseert eerste coöperatieve zonneweide in Limburg, met coöperatieve buurtbatterij

Het zonnepark met buurtbatterij op Altweerterheide werd op vrijdag 31 mei 2019 feestelijk geopend door de wethouders Geert Gabriëls en Wendy van Eijk. Een coöperatief zonnepark dat als voorbeeld dient voor andere burgerinitiatieven in Nederland. Het is het eerste zonnepark in Limburg met een batterijopslag, waardoor er ook stroom geleverd kan worden als de zon niet schijnt.

Lees verder...
Logo van Weert Energie.

Groene energie: meedoen met lokale initiatieven

In Weert wordt steeds meer energie duurzaam (op een schone manier) opgewekt. Als gemeente vinden we het fijn als dat ‘coöperatief’ gebeurt. Dat betekent dat inwoners en bedrijven in Weert kunnen investeren in de energie-installaties en dus ook profiteren van de opbrengst. WeertEnergie is de eerste energiecoöperatie in Weert. Van burgers, voor burgers!

Lees verder...
Woning met enkele zonnepanelen.

Zon op uw dak: check zelf wat er kan

De prijs van zonnepanelen is de afgelopen jaren sterk gedaald. Hierdoor wordt zonnestroom steeds interessanter en investeren steeds meer woningeigenaren in een eigen installatie. Er zijn enkele handige tools die u kunt gebruiken als u overweegt om zonnepanelen aan te schaffen.

Lees verder...
Kookpit met gas.

Van het gas af: zo staat Weert er voor

De meeste mensen verwarmen hun huis op dit moment nog met aardgas en veel mensen koken bovendien op gas. Om de internationale klimaatafspraken te halen, moet Nederland op termijn (voor 2050) van het aardgas af. Dat betekent nogal wat voor de meeste huishoudens. Gelukkig gebeurt het niet van het ene op het andere moment. Er is nog veel voorbereiding voor nodig.

Lees verder...
Een warmteverliesmeter (bron: Youtube).

Meten = weten: energiemeters lenen

Energie besparen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Als u in uw huishouden energie wil besparen, is het zinvol om op zoek te gaan naar energieverliezen. De gemeente Weert heeft warmteverliesmeters en energieverbruiksmeters die u tijdelijk kunt lenen.

Lees verder...
Warmtescan van een woning.

Warm Wonen in Weert: warmtescans en advies

Bij veel huizen gaat op dit moment nog kostbare warmte verloren. Met het project Warm Wonen in Weert laten we woningeigenaren zien waar warmtelekken zitten. Ook kunnen woningeigenaren gebruik maken van een energieadvies op maat.

Lees verder...