Logo HeerlijkWeert.

Laatste nieuws

Op deze pagina vindt u nieuwtjes op het gebied van duurzaamheid en biodiversiteit.

Vacature EnergieVerkenner

WeertEnergie zoekt Energieverkenners m/v

Voor het project Warm Wonen in Weert zoekt de burgercoöperatie inwoners (m/v) van Weert, die zich als vrijwilliger willen inzetten om anderen te helpen bij het vinden van oplossingen om hun woning energiezuinig te maken.

Lees verder...
Vacature plaatje

WeertEnergie zoekt directeur voor Holding WeertEnergie BV

De Coöperatieve Vereniging WeertEnergie zoekt ten behoeve van de Holding WeertEnergie BV een directeur voor de commerciële exploitatie van projecten in de duurzame energiesector

Lees verder...
‘Het kleurrijke St. Raphaëlpad is één van de groene parels van de binnenstad.’

Weerter 2020 Challenge Tijd voor biodiversiteit!

Weert gaat aan de slag met biodiversiteit. Stadsecoloog Renata Bruinsma en wethouder Geert Gabriëls lanceren op 13 februari 2020 de Weerter 2020 Challenge: Tijd voor Biodiversiteit! Iedereen die de natuur belangrijk vindt, is welkom om hierbij aanwezig te zijn! De lancering vindt plaats van 15.30-16.30u op het Raphaëlpad te Weert!

Lees verder...
Wethouder Geert Gabriels opent planten van Tiny Forest Leuken.

Tweede Tiny Forest aangelegd - Weert maakt werk van biodiversiteit

Op 21 november plantten leerlingen van IKC Leuken uit Weert een Tiny Forest. Daarbij kregen ze hulp van Wethouder Gabriëls, vrijwilligers en IVN Natuureducatie. Tiny Forest volgt de revolutionaire Miyawaki-bosbouwmethode van Shubhendu Sharma. Het bos brengt de natuur in de stad dichtbij, en geeft jong en oud de kans om de wildernis in hun eigen wijk te ontdekken.

Lees verder...
Voortuin voor aanplant Tuiny Forest.

Eerste Tuiny Forests van Weert aangeplant

Met het uitgeven van 50 Tuiny Forest pakketten is er in Weert in een klap 300m2 groen extra aangeplant in (voor)tuinen van inwoners van Weert. Dit draagt bij aan het verbeteren van de biodiversiteit, de klimaatopgave en de sociale cohesie in de buurt.

Lees verder...