Logo HeerlijkWeert.

Laatste nieuws

Op deze pagina vindt u nieuwtjes op het gebied van duurzaamheid en biodiversiteit.

‘Het kleurrijke St. Raphaëlpad is één van de groene parels van de binnenstad.’

Weerter 2020 Challenge Tijd voor biodiversiteit!

Weert gaat aan de slag met biodiversiteit. Stadsecoloog Renata Bruinsma en wethouder Geert Gabriëls lanceren op 13 februari 2020 de Weerter 2020 Challenge: Tijd voor Biodiversiteit! Iedereen die de natuur belangrijk vindt, is welkom om hierbij aanwezig te zijn! De lancering vindt plaats van 15.30-16.30u op het Raphaëlpad te Weert!

Lees verder...
Wethouder Geert Gabriels opent planten van Tiny Forest Leuken.

Tweede Tiny Forest aangelegd - Weert maakt werk van biodiversiteit

Op 21 november plantten leerlingen van IKC Leuken uit Weert een Tiny Forest. Daarbij kregen ze hulp van Wethouder Gabriëls, vrijwilligers en IVN Natuureducatie. Tiny Forest volgt de revolutionaire Miyawaki-bosbouwmethode van Shubhendu Sharma. Het bos brengt de natuur in de stad dichtbij, en geeft jong en oud de kans om de wildernis in hun eigen wijk te ontdekken.

Lees verder...
Voortuin voor aanplant Tuiny Forest.

Eerste Tuiny Forests van Weert aangeplant

Met het uitgeven van 50 Tuiny Forest pakketten is er in Weert in een klap 300m2 groen extra aangeplant in (voor)tuinen van inwoners van Weert. Dit draagt bij aan het verbeteren van de biodiversiteit, de klimaatopgave en de sociale cohesie in de buurt.

Lees verder...
Logo Heerlijk Weert.

Aanplant van 75 bomen Ringbaan Noord en West

In het kader van de vergroening en verduurzaming van de gemeente Weert, heeft het college van B&W het voornemen om elke dag een boom te planten. Binnenkort plant de gemeente 75 bomen aan de Ringbaan

Lees verder...
opening klimaatboom

Klimaatboom onthuld in hal van Stadhuis

Op de eerste nationale klimaatdag op 24 oktober 2019, is de "klimaatboom"onthuld in de hal van het stadhuis, onder grote belangstelling.

Lees verder...

Ga terug naar: