Logo HeerlijkWeert.

Laatste nieuws

Op deze pagina vindt u nieuwtjes op het gebied van duurzaamheid en biodiversiteit.

Logo Heerlijk Weert.

Weert werkt aan regionaal plan duurzame energie

Weert werkt samen met veertien gemeenten in Noord-Limburg, de provincie en het waterschap aan een Regionale Energiestrategie (RES): een voorstel voor het opwekken van zonne- en windenergie. In het voorstel staat hoe Weert en de andere gemeenten een bijdrage willen leveren aan de landelijke klimaatdoelen en hoe we alle elektriciteit die we nodig hebben duurzaam kunnen opwekken.

Lees verder...
Eekhoorn, foto Jeremy Bishop

Stadstuinen gezocht voor onderzoek naar diersoorten

In Weert loopt in opdracht van de gemeente een onderzoek naar het voorkomen van diersoorten in tuinen. Inwoners konden zich hiervoor aanmelden. Inmiddels hebben veel inwoners met grote tuinen gereageerd. We zijn echter ook benieuwd naar de soortenrijkdom in kleine stadstuinen. Heeft u een kleinere tuin en ligt die in het centrum of binnen de ringbanen van Weert? Aanmelden kan tot 1 juni 2021.

Lees verder...
Ecologisch bermbeheer op Maaseikerweg

Denk mee over ecologisch bermbeheer in Weert

Het bermbeheer van het buitengebied van Weert is dit jaar voor inwoners te volgen via een interactieve kaart. Het gaat om een experiment waarbij in de uitvoering extra aandacht is voor ecologisch beheer in de bermen. Dat vergroot namelijk de biodiversiteit, de overlevingskans van insecten en de belevingswaarde van bermen. Iedereen kan op de kaart de werkzaamheden bekijken en daar van 21 april tot en met 28 juni vragen over stellen.

Lees verder...
Egel Tuinonderzoek - foto Piotr Laskawski

Onderzoek naar tuinen van Weert

Ben je benieuwd naar welke diersoorten in jouw tuin leven? Wil je meer weten over hoe je jouw tuin aantrekkelijk kunt maken voor meer diersoorten? Meld je dan snel aan voor het tuinen onderzoek. Een student van de HAS verzamelt binnenkort in tuinen via wildcamera’s, bodemvallen en een lichtval informatie en beelden.

Lees verder...