Sfeerbeeld.
Logo HeerlijkWeert.

Laatste nieuws

Op deze pagina vindt u nieuwtjes op het gebied van duurzaamheid en biodiversiteit.

Voortuin voor aanplant Tuiny Forest

Eerste Tuiny Forests van Weert aangeplant

Met het uitgeven van 50 Tuiny Forest pakketten is er in Weert in een klap 300m2 groen extra aangeplant in (voor)tuinen van inwoners van Weert. Dit draagt bij aan het verbeteren van de biodiversiteit, de klimaatopgave en de sociale cohesie in de buurt.

Lees verder...
Logo Heerlijk Weert.

Aanplant van 75 bomen Ringbaan Noord en West

In het kader van de vergroening en verduurzaming van de gemeente Weert, heeft het college van B&W het voornemen om elke dag een boom te planten. Binnenkort plant de gemeente 75 bomen aan de Ringbaan

Lees verder...
opening klimaatboom

Klimaatboom onthuld in hal van Stadhuis

Op de eerste nationale klimaatdag op 24 oktober 2019, is de "klimaatboom"onthuld in de hal van het stadhuis, onder grote belangstelling.

Lees verder...
Plaatje Tuiny Forest

Tuiny Forest in de eigen tuin!

Zes vierkante meter inheems bos in eigen tuin? Dat kan! Gemeente Weert stelt maar liefst 50 Tuiny Forest pakketten ter waarde van € 170,- beschikbaar voor de inwoners van Weert! Inschrijven voor een compleet pakket van inheemse bomen, struiken en kruiden voor in de tuin kan tot 5 november aanstaande.

Lees verder...
Weert energie schudt handen

Bouw Windpark Weert kan doorgaan

De Raad van State heeft bepaald dat Windpark Weert mag doorgaan. Tegen het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunningg was beroep ingesteld.

Lees verder...