Sfeerbeeld.
Logo HeerlijkWeert.

Laatste nieuws

Op deze pagina vindt u nieuwtjes op het gebied van duurzaamheid en biodiversiteit.

opening klimaatboom

Klimaatboom onthuld in hal van Stadhuis

Op de eerste nationale klimaatdag op 24 oktober 2019, is de "klimaatboom"onthuld in de hal van het stadhuis, onder grote belangstelling.

Lees verder...
Plaatje Tuiny Forest

Tuiny Forest in de eigen tuin!

Zes vierkante meter inheems bos in eigen tuin? Dat kan! Gemeente Weert stelt maar liefst 50 Tuiny Forest pakketten ter waarde van € 170,- beschikbaar voor de inwoners van Weert! Inschrijven voor een compleet pakket van inheemse bomen, struiken en kruiden voor in de tuin kan tot 5 november aanstaande.

Lees verder...
Weert energie schudt handen

Bouw Windpark Weert kan doorgaan

De Raad van State heeft bepaald dat Windpark Weert mag doorgaan. Tegen het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunningg was beroep ingesteld.

Lees verder...
Logo Heerlijk Weert.

ZZZoem! Film bloembommen gooien in Weert

Start van landelijke recordpoging 'bloembommen' gooien in Weert.

Lees verder...
Weerter huiseigenaar met vlag van Duurzame Huizenroute Copyright duurzame huizenroute

Nationale Duurzame Huizen Route: Weert zoekt duurzame huiseigenaren

Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig en verduurzamen maken van hun woning, maar waar begin je? Een verhaal van iemand uit de buurt helpt daarbij. Via het onafhankelijke platform ‘Duurzame Huizen Route’ delen huiseigenaren hun ervaringen met het duurzamer maken van hun woning. Op zaterdag 2 en 9 november 2019 openen in het hele land, en ook in Weert, huiseigenaren hun deuren. Een unieke kans voor iedereen die zelf aan de slag wil gaan met duurzaam bouwen en wonen.

Lees verder...