Logo HeerlijkWeert.

Laatste nieuws

Op deze pagina vindt u nieuwtjes op het gebied van duurzaamheid en biodiversiteit.

Logo NatuurAvontuur

NatuurAvontuur start de zomervakantie met workshops voor kinderen bij NMC de IJzeren Man

Heb jij ook een Freek Vonk of Sterrin Smalbrugge in spe thuis zitten? Dat komt goed uit! Voor nieuwsgierige onderzoekers en stoere ontdekkers organiseert NMC de IJzeren Man dit jaar NatuurAvontuur in de zomervakantie.

Lees verder...
Webinar groene tuin met vlinders

Gratis online groene sessie voor Weerter tuiniers!

Heerlijk Weert, IVN Natuureducatie en de KNNV Vereniging voor Veldbiologie organiseren een reeks gratis online webinars: 'Kennismaken met een levende tuin' op Dinsdag 30 juni en dinsdag 7 juli van 19.30 - 21.00 uur.

Lees verder...
logo warm wonen in Weert

Combineer Energie met verkennen: Energieverkenners gezocht

Ben je energiek en nieuwsgierig? Iemand die energie bespaart en het leuk vindt om zijn ervaringen met anderen te delen? Dan zijn wij opzoek naar jou! WeertEnergie zoekt EnergieVerkenners (m/v), die zich als vrijwilliger willen inzetten om inwoners van de gemeente Weert te helpen bij het energiezuinig maken van hun woning. Als EnergieVerkenner ga je aan de slag voor het project Warm Wonen in Weert.

Lees verder...
Onderzoek naar biodiversiteit in bermen

Onderzoek naar de biodiversiteit in de bermen

Studenten van de HAS Hogeschool in Den Bosch onderzoeken voor hun afstudeerproject wegbermen in de gemeenten Weert en Nederweert. Met hun onderzoek gaan zij de komende maanden verschillende bermen in het buitengebied in kaart brengen op de aanwezigheid van soorten planten en insecten. Met deze informatie gaan zij beide gemeenten adviseren in het ecologisch bermbeheer

Lees verder...
een perceel van Natuurmonumenten dat bestemd is voor bosaanplant

Grootschalige bosontwikkeling in Weert stap dichterbij 20-4-2020

Gemeente Weert en Natuurmonumenten slaan de handen ineen om de biodiversiteit in de regio te versterken en een bijdrage te leveren aan het klimaatbeleid. De ambitie van beide partijen is om binnen 4 jaar 20 hectare, ofwel ruim 30 voetbalvelden nieuw bos aan te leggen. Natuurmonumenten stelt daarvoor gronden beschikbaar en zorgt voor de aanplant en het beheer van de bossen.

Lees verder...