Sfeerbeeld.
Logo HeerlijkWeert.

Gezonde leefomgeving

De gemeente Weert kiest bij inrichting en beheer van het openbaar groen voor verbetering van de biodiversiteit. Bij de inrichting kiezen we voor bomen en planten die goed zijn voor bijen en insecten. Ook gaat de gemeente verder met het ecologisch onderhouden van bermen en plantsoenen. Door de onkruidbestrijding op een milieuvriendelijke manier uit te voeren voorkomt de gemeente dat er schade aan het leefmilieu wordt aangebracht. Op veel plekken worden bloemenborders ingericht die niet alleen mooi zijn, maar die ook een heel belangrijke functie hebben voor de insecten en bijen.

Zwerfafval inzamelen.
Foto van Laar.

Milieuvriendelijk groenbeheer

De gemeente Weert kiest voor een milieuvriendelijke aanpak bij het beheer van het openbaar groen. Hiermee draagt de gemeente Weert de vogels, insecten en bijen een warm hart toe. Door toenemende verstening en de wijze van onderhoud van het openbare groen staat het natuurlijk leven in stad onder druk.

Lees verder...
Foto van twee gevels.

Steenbreek-gemeente

De gemeente Weert heeft zich aangesloten bij het landelijk netwerk van de Stichting Steenbreek . Dit is een netwerk van gemeenten en bedrijven die zich inzetten om de verstening van onze woonomgeving tegen te gaan.

Lees verder...
Ballonnen in de lucht.

Feesten zonder ballonnen

Wat de lucht in gaat, komt ook weer ergens naar beneden. Dat geldt bijvoorbeeld voor ballonnen die (massaal) worden opgelaten bij evenementen. Uiteindelijk belanden ze in het milieu en dragen ze bij aan de vervuiling van rivieren en oceanen (plastic soep). Ook veroorzaken ze veel dierenleed.

Lees verder...
Winkelend publiek in het centrum van Weert.

Bewust winkelen

De producten die u koopt moeten allemaal gemaakt en vervoerd worden. Door bewust te winkelen, levert u een belangrijke bijdrage aan een schoner milieu en eerlijke handel.

Lees verder...

Nieuws en evenementen

Foto van twee gevels.

Gemeente Weert doet mee aan Steenbreek

Samen voor meer groen in de buurt

Lees verder...