Logo HeerlijkWeert.

Tuinonderzoek

De gemeente Weert, IVN Weert e.o. en Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man starten vanaf 19 april 2021 met een onderzoek naar het voorkomen van diersoorten in Weerter Tuinen. Inwoners kunnen zich hiervoor aanmelden tot 1 juni. Het onderzoek wordt uitgevoerd door HAS Hogeschool Venlo in samenwerking met IVN Weert en het Natuur-en Milieucentrum IJzeren Man.

Egel in Tuin - Foto Piotr Laskawski

Tuinonderzoek van start

Ben je benieuwd naar welke diersoorten in jouw tuin leven? Wil je meer weten over hoe je jouw tuin aantrekkelijk kunt maken voor meer diersoorten? Meld je dan snel aan voor het tuinen onderzoek. Een student van de HAS verzamelt binnenkort in tuinen via wildcamera’s, bodemvallen en een lichtval informatie en beelden.

Lees verder...
Eekhoorn - foto Jeremy Bishop

Stadstuinen gezocht voor onderzoek naar diersoorten

In Weert loopt in opdracht van de gemeente een onderzoek naar het voorkomen van diersoorten in tuinen. Inwoners konden zich hiervoor aanmelden. Inmiddels hebben veel inwoners met grote tuinen gereageerd. We zijn echter ook benieuwd naar de soortenrijkdom in kleine stadstuinen. Heeft u een kleinere tuin en ligt die in het centrum of binnen de ringbanen van Weert? Aanmelden kan tot 1 juni 2021.

Lees verder...