Logo HeerlijkWeert.

Groen Portret

We laten je graag kennismaken met de mensen die zich in en om Weert inzetten voor de lokale biodiversiteit. Daarom vindt je hier een aantal van deze hoofden vol kennis even in de spotlights!

Vijf vragen aan.... Stadsecoloog Renata Bruinsma
't Vossepaadje foto 2 (Foto dhr Raemakers)

Groen Portret 'lievelingsmeester’ Frank Raemakers deel 2

Een paar weken geleden deelden we op Heerlijk Weert het ‘Groene Portret’ van meester Frank Raemakers (82 jaar). Voor velen van Weert de lievelingsmeester op basisschool de Vosseberg – nu de Odaschool. Met zijn enthousiaste natuurlessen op locatie gaf meester Raemakers zijn liefde voor de natuur aan heel veel kinderen door. Daarmee is hij een prachtig voorbeeld voor ons allemaal! #TijdvoorBiodiversiteit We kregen zoveel reacties op dit positieve verhaal dat we het graag nog een keer onder de aandacht willen brengen, met nieuwe foto’s die meester Raemakers ons stuurde. Herken je jezelf op de foto’s van meester Raemakers, of herken je iemand anders? We vinden het super als je je mooiste herinneringen van de natuurlessen met ons deelt op facebook.

Lees verder...
Meester Frank Raemakers

Groen Portret VIJF VRAGEN AAN Meester Frank Raemakers

Haal je herinnering op aan... meester Frank Raemakers. Voor velen van Weert de lievelingsmeester op basisschool de Vosseberg – nu de Odaschool. Hij gaf zijn liefde voor de natuur door aan heel veel kinderen. Ontdek waarom hij verliefd is op de hommel, of hij met kikkers kan praten en wat hij tegenwoordig nog steeds voor de natuur doet!

Lees verder...
Erwin Christis (foto Emma Christis)

Groen Portret VIJF VRAGEN AAN… Erwin Christis

Erwin Christis is projectleider Grenspark Kempenbroek, een gebied van 25.000 ha dat zich uitstrekt tussen de kernen van Weert, Cranendonck en Nederweert in Nederland - en Bocholt, Bree, Maaseik en Kinrooi in België. Erwin leidt het projectbureau dat de samenwerking coördineert, de 44 partijen faciliteert en allerlei projecten begeleidt om het gebied mooier en toegankelijker te maken én om de biodiversiteit te verhogen. Ook wordt er gewerkt aan de klimaatrobuustheid van het gebied. Zo zijn sommige delen van nature een spons die water kunnen vasthouden, belangrijk om te voorkomen dat de Weertenaar natte voeten krijgt!

Lees verder...
Frank Peeters (Foto: Belicht)

Groen Portret VIJF VRAGEN AAN...Frank Peeters, een van de initiatiefnemers van Bloeiend Weert

Frank - misschien ken je hem van Brasserie d’Oude markt waar hij tien jaar heeft gewerkt - woont samen met zijn vriendin Kristel en dochtertje Flore in de wijk Molenakker. Hij werkt nu als salesmanager. Toen twee jaar geleden het pleintje voor hun huis ‘op agenda’ gesnoeid werd op een hete zomerdag, ging al het groen kapot. Aanleiding voor Frank en enkele medebewoners om het pleintje zelf in te richten en te gaan beheren. Het resultaat: een prachtige plek vol bloemen, planten, struiken, insecten en vogels. Op het twitter-account Bloeiend Weert post Frank groene geluksmomentjes om - tussen alle ellende in de wereld door - mensen groen te inspireren.

Lees verder...
Robin Peeters (foto Belicht)

Groen Portret VIJF VRAGEN AAN.... Robin Peeters

Robin Peeters, beheerder van de natuur-terreinen van Natuurmonumenten in het KempenBroek, Loozerheide en de Weerter en Budeler bergen. Robin en zijn collega’s werken onder andere aan het verwijderen van sloten waardoor (regen)water het gebied niet uitloopt. De grond houdt het water vervolgens vast voor droge periodes, zoals de afgelopen twee zomers, een klimaatbuffer. Onder invloed van al dat water ontstaat er ook nog eens hele bijzondere natuur!

Lees verder...
Daan de Ridder (Foto: Belicht)

Groen Portret VIJF VRAGEN AAN… Daan de Ridder

Ontmoet... Daan de Ridder, boer bij Herenboeren Land van Weert. Begin dit jaar verhuisde hij met zijn vrouw Maaike en dochter Ronja (3) naar de boerderij op Alt Weert om daar samen met ongeveer 150 leden een kleinschalige, duurzame boerderij te starten.

Lees verder...
Ad Havermans (Foto: Belicht)

Groen Portret VIJF VRAGEN AAN… Ad Havermans, lid van het IVN en vrijwilliger bij het NMC Weert

Ontmoet Ad, natuurliefhebber en onderwijsman in hart en nieren. Ad neemt iedere week scholieren en andere bezoekers van het Natuur en Milieu-centrum (NMC) mee in zijn fascinatie voor de natuur. Hij laat hen de samenhang in ecosystemen ontdekken en leert hen ecologisch denken.

Lees verder...
Renata Bruinsma Weerter Stadsecoloog (foto Margot Meijer)

Groen Portret VIJF VRAGEN AAN… onze Weerter stadsecoloog Renata Bruinsma

Ontmoet Renata, natuurliefhebber en mensen-mens. Ze woont met haar man en twee dochters in de bosrijke omgeving van Boukoul waar ze zeer regelmatig met haar handen in de aarde van haar (moes)tuin wroet. Als gastvrouw van onze prachtige leefomgeving wil ze haar passie voor biodiversiteit delen met naasten, buurt, scholen en iedereen in Weert en omgeving!

Lees verder...